ГоловнаСуспільствоПодії

Проти мера Затоки порушили справу

Прокуратура виявила незаконну приватизацію землі біля моря.

Проти мера Затоки порушили справу

Проти голови курортного селища Затока в Одеській області Василя Звягінцева порушили кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем й умисному перешкоджанні виконанню постанови суду (ч.2 ст.364, ч.3 ст.382, ч.1 ст.366 КК України).

Про це повідомив у своєму фейсбуці головний прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

Мера Затоки разом із головою постійної комісії із земельних питань і головним архітектором Білгорода-Дністровського підозрюють у незаконній приватизації наприкінці 2014 року понад 3 гектарів землі, яка перебувала в комунальній власності.

"Цю землю, яка є в одному з найперспективніших районів, біля самого узбережжя моря, розділили між 66 особами, які так чи інакше пов'язані зі згаданими чиновниками. Окремо хочу зазначити, що заборона на забудову рекреаційної території дачними господарствами визначена законодавством України, а постановою суду було заборонено вчиняти будь-які дії з цією земельною ділянкою. Прокуратура буде звертатися з суду з клопотанням про відсторонення всіх фігурантів цієї справи від займаних ними посад на час проведення слідства", - заявив Сакварелідзе.

Звягінцев став селищним головою в листопаді 2010 року, 2015 року його переобрали на другий термін. До нього 20 років селищем керувала Надія Ярцева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram