ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Далекобійники провели акцію протесту в офісі "Платона" в Петербурзі

Далекобійники провели акцію протесту в офісі "Платона" в Петербурзі
Протесты против "Платона"
Фото: sia.ru

Петербурзькі далекобійники прийшли в офіс системи "Платон" і зажадали надати їм прилади обліку - транспондери.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на координатора акцій далекобійників Світлану Стошу.

За її словами, такі акції протесту пройдуть і в інших містах, де є офіси системи "Платон".

"В офісах не видають транспондерів - кажуть, що приладів немає, не було і не буде до кінця лютого. Працювати неможливо", - сказала Стоша.

Вона розповіла, що замість цього в офісах далекобійникам пропонують оформляти маршрутні карти через сайт системи "Платон".

"Ми хочемо показати, що система збирає гроші вже два місяці, але при цьому не працює як слід. Президент Путін на прес-конференції говорив, що два мільйони транспондерів готові і чекають. А насправді їх немає", - додала Стоша.

В акції протесту в Санкт-Петербурзі взяли участь близько 50 далекобійників. За словами координатора, відповіді співробітників офісу далекобійники фіксували в актах у довільній формі. На акції також був депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський, який на підставі актів обіцяв підготувати депутатські запити про роботу "Платона".

У Росії з 15 листопада водії вантажних автомобілів, маса яких перевищує 12 тонн, повинні платити за кожен пройдений кілометр федеральних доріг. Контролює це спеціальна система "Платон". До кінця лютого 2016 року водії сплачуватимуть 1,53 за кожен кілометр, а починаючи з березня 2016 року - 3,06 рубля.

Введення системи збурило різке засудження з боку далекобійників і хвилю протестів. Десятки вантажних і легкових машин вишикувалися вздовж дороги, ускладнюючи тим самим рух автомобілів, але не блокуючи його повністю. Водії вимагали повного скасування оплати проїзду.

Нагадаємо, в грудні далекобійники частково перекривали МКАД і трасу "Дон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram