ГоловнаЕкономікаДержава

Україна не постачатиме електроенергію до Криму без укладення договору, - Демчишин

Міністр прогнозує проблеми з електропостачанням Криму

Україна не постачатиме електроенергію до Криму без укладення договору, - Демчишин
Фото: atom.gov.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 13 січня заявив, що Україна не буде постачати електроенергію в анексований Росією Крим без укладання відповідного договору.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Позиція російської сторони полягає в тому, що вона не готова підписувати договір на умовах України, а наша політична позиція була попередньо озвучена - ми не можемо (постачати електроенергію - Ред.), не маємо підстав. І тому недоречні розмови про ціну. Зараз договору немає, відповідно, ми не постачаємо", - зазначив він.

Водночас Демчишин прогнозує проблеми з електропостачанням Криму протягом усього 2016 року, незважаючи на те, що ситуація на півострові частково стабілізована - за рахунок енергомоста, завезених мазутних генераторів і реконструкції старих теплоелектроцентралей.

Нагадаємо, електропостачання Криму з України припинили в листопаді 2015 року в результаті підриву опор ліній електропередач у Херсонській області.

У перші дні 2016-го стало відомо, що ремонтні роботи на ЛЕП "Каховська-Титан" повністю завершено, але саму лінію не підключено до електроенергії, оскільки нового контракту на постачання електроенергії анексованому Росією півострову не укладено, а термін дії старого контракту минув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram