ГоловнаСвіт

Китай вирішив повністю відмовитися від опалення вугіллям до 2020 року

Смог складається на 60 відсотків із забруднюючих речовин, що потрапляють в атмосферу у результаті спалювання вугілля

Китай вирішив повністю відмовитися від опалення вугіллям до 2020 року
Песчаная буря в Пекине
Фото: EPA/UPG

Столиця Китаю Пекін і прилеглі до нього райони припинять використання вугілля до 2020 року з метою запобігання смогу і покращення якості повітря. Серед можливих заходів - заміна вугільних печей на електричні та газові.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на The Economic Times.

Офіційне Бюро з охорони навколишнього середовища в Пекіні заявило про розширення заходів щодо поліпшення стану повітря в північному Китаї. Особлива увага приділяється зимового сезону - для запобігання ситуації грудня 2015 року, коли відзначався рекордно високий рівень забруднення повітря. Тоді влада Пекіна вперше в історії оголосила червоний - найвищий - рівень небезпеки.

За уточненням China Daily, заборона на використання вугілля торкнеться більшості сільських районів до 2020 року.

За словами чиновника бюро з охорони навколишнього середовища Пекінана Фан Лі, на 60 відсотків смог складається з забруднювальних речовин, що потрапляють в атмосферу унаслідок спалювання вугілля, на вихлопи від транспорту припадає ще 30 відсотків.

У 2016 році влада планує замінити вугільні опалювальні печі на електричні у 400 селах.

У грудні покази вмісту шкідливих часток PM 2,5 (найдрібніші частки пилу діаметром не більше ніж 2,5 мікрометра, що не вловлюються звичайними масками) у повітрі в понеділок сягала показників у 300 мікрограмів на кубічний метр і далі підвищувалася. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає безпечною концентрацію зважених часток PM 2,5 до 25. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає безпечною концентрацію зважених часток PM 2,5 до 25.

Нагадаємо, в Китаї колишній високопоставлений чиновник, який очолював агентство, відповідальне за збір відходів, які обвалилися на місто Шеньчжень у провінції Гуандун у грудні 2015 року, наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram