ГоловнаПолітика

Активісти заблокували склади гуртового продавця цигарок в Україні

Російська компанія "Мегаполіс" належить спонсорові ФСБ.

Активісти з волонтерських, ветеранських і громадських організацій заблокували роботу складів компанії "Мегаполіс-Україна", співвласником якої вважають російського бізнесмена Ігоря Кесаєва.

Акція, за словами народного депутата Сергія Висоцького, почалася о 5-й ранку і проходить у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі, Тернополі. Триватиме вона три дні, написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Ініціаторами виступили сам Висоцький, а також нардепи Ігор Лапін і Андрій Левус.

За словами народного депутата, до складу на вулиці Електротехнічній, 45 прибула велика кількість поліцейських, а керівництво компанії звозить "тітушок". Водночас учасники акції мають намір провести там ніч і закликають приєднатися всіх охочих.

За словами Висоцького, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" та сім'я чинного на той час президента Віктора Януковича. Вона фактично стала монополістом у дистрибуції цигарок в Україні. Власник "Мегаполісу" олігарх Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який, за даними нардепів, надає підтримку російській ФСБ. Також він є власником заводу ім. Дегтярьова, що виробляє зброю.

Після втечі Януковича з українського боку в правління компанії "Мегаполіс-Україна" зайшов бізнесмен Борис Кауфман, якого називають підрядником братів Клименків в Одеській області.

За словами Сергія Висоцького, роботу "Мегаполісу-Україна" півроку намагалися заблокувати шляхом звернення в різні інстанції. Він стверджує, що Антимонопольний комітет навіть ухвалив рішення розділити компанію і пред'явити їй обвинувачення. Однак цього так і не відбулося, у зв'язку з чим вони і організували громадянський протест і мають намір так припинити діяльність окупаційного бізнесу на території України.

Нагадаємо, в жовтні АКМУ дійсно почав розслідування проти торгової компанії "Мегаполіс-Україна". За словами голови АМКУ Юрія Терентьєва, компанію підозрюють у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції і зловживанні монопольним становищем на ринку сигарет. Однак про результати розслідування поки що нічого не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram