ГоловнаЕкономікаБізнес

"Роснефть" вирішила продати мережу АЗС в Україні

Компанія продає бензин на заправках Formula, ТНК, "Золотий Гепард" і "Смайл".

"Роснефть" вирішила продати мережу АЗС в Україні
Фото: tnk.ua

Компанія "Роснефть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні. Покупцем стане швейцарська компанія Glusco Energy SA, пише профільне видання OilNews із посиланням на джерело в Антимонопольному комітеті України.

Заявку в комітет, який перевіряє такі угоди, подали 4 січня.

Видання зазначає, що Glusco Energy SA входить у групу компаній Proton Energy Group SA (Швейцарія) - відомого на ринку трейдера нафти і нафтопродуктів. В Україні діяльність компанії базується на постачанні дизельного палива через морські порти. За попередніми даними, 2015 року Proton Energy поставила в Україну близько 500 тис. т дизпалива. Глобальний товарообіг Proton Energy становить близько 3,5 млн т на рік.

Мережа АЗС "Роснефти" в Україні належить ТОВ "Схід" і налічує 141 об'єкт у 12 областях України, що працюють під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

За даними видання, перші ознаки продажу бізнесу "Роснефтью" з'явилися ще восени, коли компанія почала масово скорочувати співробітників, а персонал, що залишився, частинами відправляти у відпустку власним коштом.

Нагадаємо, що 2015 року російський "Лукойл" продав свої заправки австрійській AMIC Energy Management GmbH.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram