ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області сталася аварія на магістральному газопроводі

Це вже друга схожа НС від початку січня

У Львівській області сталася аварія на магістральному газопроводі
архивное фото
Фото: zk.mns.gov.ua

У неділю, 10 січня, у Львівській області сталася розгерметизація підземного магістрального газопроводу, внаслідок чого близько 3 тисяч абонентів залишилися без газопостачання. Про це повідомила у щоденному зведенні прес-служба ДСНС України.

За словами прес-секретаря "Укртрансгазу" Максима Білявського, аварія на 500-мм трубі призвела до припинення газопостачання 14 населених пунктів у Самбірському і Городоцькому районах, які разом споживають близько 21 тисячі кубометрів газу на добу. Компанія обіцяє відновити подачу газу населенню до 15:00 вівторка, 12 січня.

На транзит газу в Європу аварія не вплинула. На місці працює комісія, причина розгерметизації газопроводу встановлюється.

Нагадаємо, що це вже друга аварія на газопроводах від початку року. 1 січня біля Хуста через просідання ґрунту сталася розгерметизація на підземній ділянці магістрального газопроводу "Союз", після чого газ зайнявся. Пожежа на газопроводі тривала більш ніж три години.

17 червня 2015 року близько 14:45 на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області сталося серйозне займання: висота полум'я сягала 50-100 м. Його загасили близько 17:00 того ж дня. На трубі, яку відремонтували тільки через два тижні, знайшли сліди вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram