ГоловнаПолітика

Генпрокуратура скерувала справу "діамантових прокурорів" у суд

ГПУ завершила досудове розслідування проти Шапакіна і Корнійця

Генпрокуратура скерувала справу "діамантових прокурорів" у суд
Владимир Шапакин
Фото: ТСН, скриншот видео

Генеральна прокуратура передала в Печерський районний суд Києва звинувачення проти колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, обвинувачених у хабарництві.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури Генпрокуратури 4 січня 2016 року відповідно до вимог п. 3 ч. 2 ст. 283 КПК України обвинувальний акт щодо О. Корнійця за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України, В. Шапакіна за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України та В. Гібаленка за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України направлено до Печерського районного суду Києва", - йдеться в повідомленні.

Контроль за дотриманням законів при проведенні досудового розслідування у формі процесуального керівництва на 4 січня здійснювався відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях стосовно працівників ГПУ.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника голови СУ ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери.

У Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозити на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. У Корнійця внаслідок обшуку також було знайдено 35 пакетів з 65 діамантами.

9 липня Шапакін вийшов під заставу в розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, якого підозрюють у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу 3,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram