ГоловнаСуспільствоЖиття

Полторак: реформувати ЗСУ за стандартами НАТО можна за 5 років

Міністр оборони переконаний, що реформа відомства займе до трьох років

Полторак: реформувати ЗСУ за стандартами НАТО можна за 5 років
Фото: Пресс-служба Минобороны

Реформувати систему Міністерства оборони за стандартами НАТО можливо протягом трьох років, а Збройні сили загалом - за 5 років.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "Українським новинам".

"У нас у суспільстві існує помилкова думка щодо натовських стандартів. У країнах НАТО основа військових формувань полягає не в стандартах, а в принциповому підході до формування збройних сил. У них принципи формування, чітке розмежування системи контролю над армією, чіткий поділ функцій, чітка система управління військами та система підготовки. У них всі ці принципи однакові, а структура розрізняється. Розподіл функцій у всіх визначається індивідуально", - зазначив Полторак

При цьому, за його словами, українська армія буде повністю відповідати стандартам НАТО через п'ять років.

"За терміном, я вважаю, що нам цілком під силу реформувати систему Міністерства оборони протягом трьох років. Ми зможемо це зробити при необхідному фінансуванні. Для реформування загалом ЗСУ потрібно більше часу. Десь до п'яти років, тому що потрібно міняти практично все. Ця реформа займе від трьох до п'яти років", - сказав Полторак.

Нагадаємо, 7 грудня Полторак відвідав штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. У ході візиту було підписано Адміністративну угоду між Міноборони України та Європейським оборонним агентством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram