ГоловнаПолітика

ГПУ знайшла в Корбана папери про доплати Парасюку і Філатову (оновлено)

Фігурують також імена Купрія і Денисенка.

Генеральна прокуратура на брифінгу у вівторок показала папери про доплати депутатам від "Укропу", які виявили під час обшуків у Геннадія Корбана.

"Це невеликого формату аркуші, на яких написано дату, номер, слово "витрата", зазначено суми. Наприклад, верхній перший, мільйон п'ятдесят тисяч, курс 23,15 - 45,355 тис. доларів зарплата нардепів "Укроп-Україна". Наступний, 55 тис. доларів, написано ОДА", - прокоментував колишній нардеп, прокурор ГПУ Валерій Карпунцов.

Що це за нардепи - невідомо. Але на окремих аркушах були прізвища "Філатов", "Купрій", "Денисенко" та "Парасюк". У Верховній Раді є нардепи Віталій Купрій, Андрій Денисенко, Володимир Парасюк, а донедавна був також Борис Філатов.

"Під час обшуків були знайдені папірці за місцем проживання Геннадія Олеговича, де є копія рішення певного суду і до кожного рішення прикріплена сума та прізвище людини", - повідомив інший прокурор, який був на брифінгу.

Оновлення. Згодом ГПУ на своєму сайті опублікувала офіційний прес-реліз з іменами Філатова, Парасюка, Денисенка та Купрія.

"В ході обшуків вилучено «чорнову» бухгалтерію та записи, в яких зазначені витрати на фінансування народних депутатів, зокрема членів партії «Укроп», із зазначенням прізвищ Б. Філатова, В. Парасюка, А. Денисенка, В. Купрія та інших. Так, записи свідчать про виплату вказаним депутатам «тіньової» заробітної плати та фінансування інших витрат, зокрема проживання в готелях, транспортні витрати, відрядження тощо. Отримання вказаних коштів депутати «відпрацьовували», ймовірно надаючи певні послуги, являючись, наприклад, на судові засідання та, вчиняючи різні дії з метою збурювання громадськості: викрикували лозунги, зчиняли бійки в судах, а також виступали в ЗМІ, поливаючи брудом опонентів своїх «роботодавців» на замовлення", - сказано в ньому.

Крім того, стверджують, що були вилучені в документальному вигляді схеми рейдерських захоплень великої кількості підприємств.

Нагадаємо, що проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення й участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram