ГоловнаПолітика

БПП не претендує на посаду прем'єр-міністра

Березенко впевнений, що кандидатів на посади міністрів повинен подавати прем'єр

БПП не претендує на посаду прем'єр-міністра
Фото: Макс Требухов

Фракція Блоку Петра Порошенка не претендує на висунення свого кандидата на посаду прем'єр-міністра. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив народний депутат Сергій Березенко.

«Я абсолютно відверто заявляю: ми не претендуємо на посаду прем'єр-міністра... Якщо хтось готовий стати прем'єром в нинішніх умовах, ми його охоче підтримаємо», - заявив він.

З приводу доукомплектування складу Кабінету Міністрів, то Березенко вважає, що кандидатів на посади міністрів повинен подавати прем'єр-міністр для обговорення радою коаліції.

"Розповім вам, як відбулася дискусія про подачу окремих кандидатів на посаду того чи іншого міністра в нашій фракції. Було запропоновано збирати підписи для висунення на ці посади окремих кандидатів. І що ми отримали? Трьох-чотирьох кандидатів у міністри охорони здоров'я, така сама кількість - в міністри екології. Після того як між цими депутатами виникли майже конфлікти, ми відмовилися від такої практики. Ба більше, я переконаний, що кидати яблуко розбрату в ту чи іншу фракцію неправильно. Чому прем'єр-міністр не вносить кандидатур міністрів, не обговорює їх на раді коаліції? Чому це повинен робити БПП? Чому не «Самопоміч», наприклад? Ми б з радістю віддали багато міністерських портфелів "Самопомочі". Щоб не було спокуси говорити, що коаліція не працює», - заявив Березенко і зазначив, що «Самопоміч» представлена в Кабміні міністром агропромислового комплексу.

«На сьогодні це одна з найуспішніших галузей в Україні, яка генерує 25% ВВП країни. Нічого так, правда? Четверта частина ВВП країни залежить від представника цієї політичної сили», - додав він.

Нагадаємо, раніше БПП вирішив підтримати Яценюка на посаді прем'єр-міністра. Увечері у вівторок президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і спікер Володимир Гройсман випустили спільну заяву, в якій визначили першорядні завдання на найближчі тижні і заявили, що питання про зміну прем'єр-міністра немає в порядку денному.

Голова найбільшої фракції в парламенті Юрій Луценко заявив, що нинішній уряд залишиться щонайменше до весни, незважаючи на велику кількість претензій до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram