ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти вимагали від СБУ припинити забудову Голосіївського парку

Аргументам силовиків громадськість не вірить

Сьогодні під будівлею СБУ активісти провели акцію протесту проти забудови Голосіївського парку. Вони вимагають від відомства не забудовувати узлісся парку, повідомляє кореспондент LB.ua.

Нагадаємо, у 2014 році Служба безпеки почала будівництво величезного житлового комплексу на вулиці Потєхіна, 9 на місці військової частини, яка прилягає до Голосіївського парку. У відомстві стверджують, що будують квартири для учасників АТО і загиблих на Донбасі військових.

Активісти впевнені, що забудовник під виглядом будівництва соціального житла захоплює заповідні території з подальшим вирубуванням лісу.

Конфлікт громадськості з силовиками триває вже півроку. Активісти пікетували військову частину, перекривали рух на прилеглих до скандальної забудови вулицях. У відомстві ж запевняють, що новобудову зведуть чітко на території військової частини, яка належить СБУ, і будівництво є законним.

Це учасникам сьогоднішньої акції демонструвала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. Однак представники громадськості заявляють про існування альтернативного проекту, який виходить за рамки приналежної силовикам території.

Представник Управління запросив активістів всередину на переговори, проте від його пропозиції вони відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram