ГоловнаПолітика

Суд заарештував Корбана

Прокурори домоглися зміни запобіжного заходу.

Суд заарештував Корбана
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і змінив запобіжний захід для Геннадія Корбана з домашнього арешту на утримання під вартою - до 25 лютого включно.

Таке рішення оголосив суддя Микола Чаус у понеділок. Судове засідання тривало понад добу і супроводжувалося заворушеннями.

Перед тим як покинути зал суду, Корбан повідомив журналістів, що його захист уже підготував апеляцію на рішення Дніпровського райсуду.

Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада.

Проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення й участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю Корбана доправили в Київ для медобстеження через підозри, що дніпропетровські лікарі безпідставно заборонили проводити з ним слідчі дії в рамках розслідування кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram