ГоловнаПолітика

Насірову пробачили дві незадекларовані квартири

Схема володіння майном, яку використовує голова ДФС, не прописана у вимогах до декларацій.

Службова перевірка встановила, що голова ДФС Роман Насіров не мусив декларувати свої лондонські квартири. Про це свідчить акт службового розслідування від 6 листопада, оприлюднений на сайті "Наші гроші".

Восени стало відомо, що Насіров володіє двома квартирами в Лондоні, яких не вказав у декларації. Комісія, яка проводила розслідування, звернулася по допомогу в юридичну компанію "Астерс" й отримала коментар, що схема власності leashold, яку використовує Насіров, не має аналогу в українському праві. Вона має ознаки і володіння, і оренди, але не відповідає їм, а тому не потрапляє під перелік форм прав на нерухомість, зазначених у законі "Про засади запобігання та протидії корупції".

У зв'язку із цим комісія погодилася, що Насіров не зобов'язаний був вказувати ці квартири у своїй декларації.

Водночас комісія зажадала, щоб голова ДФС вказав у декларації частку його дружини Катерини Глімбовської в компанії "Фонд будівельних ресурсів України", яка хоч і припинила діяльність 2011 року, але в Єдиному реєстрі юросіб усе ще фігурує. При цьому британську компанію Altis LTD, яка зареєстрована на Глімбовську, Насірову дозволили не вказувати, оскільки вона створена тільки на папері і не мала статутного фонду станом на 2014 рік.

Нагадаємо, що Насіров очолив Фіскальну службу навесні. До цього він був нардепом від Блоку Петра Порошенка, ще раніше працював заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України і займав різні посади в "Ренесанс Капіталі", "Укрнафті", Concorde Capital і Cantor Fitzgerald/BGC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram