ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракські війська вибили ІД із міста Рамаді (оновлено)

Армія захопила комплекс урядових будівель.

Іракські війська увійшли на територію колишнього урядового комплексу в Рамаді, який утримували загони "Ісламської держави". Це був останній оплот бойовиків ІД у місті

"Контроль над цим комплексом означає, що вони [бойовики "Ісламської держави"] переможені в Рамаді. Наступним кроком буде позбавлення від локальних осередків опору, які можуть залишатися в місті", - цитує Reuters представника іракських збройних сил Сабах аль-Нумані.

За непідтвердженими даними, бойовики ІД ретирувалися з міста в північно-східному напрямку.

Іракські урядові війська протягом декількох тижнів намагалися взяти це місто.

Рамаді, місто з переважно сунітським арабським населенням, розташоване приблизно за 90 км від Багдада. Воно опинилося під контролем ІД у травні. Відступ урядових військ із Рамаді багато хто сприйняв як ганьбу для армії.

В останні дні іракські війська поступово прокладали собі шлях замінованими вулицями міста, захопивши кілька його районів, поки не наблизилися до урядового комплексу.

Нагадаємо, 22 грудня іракська армія почала зачистку Рамаді від бойовиків "Ісламської держави", що контролюють його. Якщо іракській армії вдасться повністю зачистити місто від бойовиків, це стане другою найбільшою перемогою над ІД після захоплення міста Тикрит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram