ГоловнаСвіт

Влада Нігерії повернула контроль над усіма районами, захопленими місцевим крилом ІД

Нігерійська влада зосередила зусилля на реабілітації постраждалих від дій ісламістів.

Влада Нігерії повернула контроль над усіма районами, захопленими місцевим крилом ІД
Боевики нигерийского крыла ИГ
Фото: novostiua.net

Голова агентства з надзвичайних ситуацій Нігерії (NEMA) Сани Сіді повідомив, що в країні більше немає населених пунктів, які залишаються під контролем ісламістського угруповання "Західноафриканська провінція" Ісламської держави" ("Боко Харам").

Про це пише нігерійська газета Premium Times.

Сіді подякував солдатам національної армії за успішні дії. Він також повідомив президенту країни Мохаммаду Бухарі, що основні сили агентства зосереджені на реабілітації постраждалих від дій бойовиків. "Уряд працює з різними міжнародними агентствами, щоб переконатися в тому, що всі, хто перебуває в таборах для внутрішньо переміщених осіб, повністю реабілітовані", - додав Сиди.

24 грудня президент Нігерії заявив, що армія технічно здобула перемогу над ісламістами. Бухарі також зазначив, що терористи все ще залишаються на території штату Борно, що був оплотом бойовиків.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), змінила назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави" в квітні цього року. Це було зроблено після того, як на початку березня лідер організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі", а в ІД погодилися прийняти клятву.

Угруповання "Боко Харам" створена в 2002 році. Вона діє в основному на території Нігерії і в сусідніх країнах. Прихильники угруповання виступають за введення шаріату і боротьбу з впливом Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram