ГоловнаПолітика

Нардеп Бублик вийшов з партії "Свобода"

Депутату не дали стати главою облорганізації політсили

Нардеп Бублик вийшов з партії "Свобода"
Юрий Бублик
Фото: www.poltava.pl.ua

Юрій Бублик, один із шістьох мажоритарників у Верховній Раді, які представляють партію "Свобода", вирішив вийти з цієї політсили.

У своєму фейсбуці він оприлюднив заяву про вихід з партії, датовану 24 грудня.

Пояснюючи причини такого рішення, Бублик написав, що його "дістав" стан справ у партії.

ВО "Свобода" суттєво відрізняється від інших політичних сил. Це єдина в Україні ідеологічна політична сила, яка дотримується своєї програми. І поряд з тим, Свобода не є демократичною партією, Свобода - авторитарна партія. Як наслідок - керівників місцевих організацій вибирають не члени партії, їх призначає голова партії за поданням місцевого вищого керівництва, пояснив депутат.

"Твоє зростання в партійній ієрархії не залежить від твоїх побратимів - головне сподобатися вищому керівнику, інакше - будеш вічним рядовим... Так сталося, що Ваш депутат Бублик не долає ступені партійного зростання у ВО "Свобода" шляхом "сподобатися" вищому керівництву, тому що я не вмію цього робити", - зазначив він.

"Як наслідок: вести активну виборчу кампанію, агітувати за "Свободу", позичати у Сірка очі, червоніти перед громадою, брати якісь зобов'язання на себе - Бублик; координувати діяльність фракцій у місцевих радах, здійснювати кадрову політику, отримувати політичні дивіденди - так ми тут і самі впораємося, зробимо, як скаже керівник обласної організації, коли повернеться з полювання. І добре, якщо Бублика хоч до відома поставили", - додав Бублик.

"Полтавчани мені і сьогодні тикають в очі Махніцьким. Ще кілька таких "перемог" - і до Полтави хоч не повертайся. Тож, шановні полтавці, від сьогодні я припиняю своє членство у ВО "Свобода". Дістало!" - підсумував він.

Нагадаємо, після виходу Бублика "Свободу" в парламенті представлятимуть 5 депутатів: Михайло Головко, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Олег Осуховський та Юрій Левченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram