ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ закрив Укрінбанк

Україна позбулася чергового великого банку

НБУ закрив Укрінбанк
Фото: ukrinbank.com

Національний банк України 24 грудня ухвалив рішення про віднесення Укрінбанку до категорії неплатоспроможних.

Як повідомляє прес-служба НБУ, з 1 жовтня 2015 року Укрінбанк потрапив у категорію проблемних, після того як більш ніж п'ять разів за місяць допустив значне порушення нормативу миттєвої ліквідності (Н4). Установа надала план фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн гривень від інвестора-нерезидента, але гроші у банк так і не потрапили.

З жовтня НБУ зареєстрував майже 300 скарг на неповернення банком вкладів і невиконання розрахункових документів. Станом на 21 грудня заборгованість банку перед клієнтами становить 52 млн гривень.

"Враховуючи невідповідність діяльності ПАТ "Укрінбанк" вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів Національного банку, погіршення показників його діяльності та фінансового стану, а також невиконання ПАТ "Укрінбанк" планів поліпшення фінансового стану, Національний банк України змушений прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - зазначає регулятор.

Фонду гарантування вкладів доведеться повертати близько 1,9 млрд гривень у вигляді компенсацій понад 50 тисячам клієнтів банку.

Власником Укрінбанку є Володимир Клименко. Установа входила до групи великих банків.

Нагадаємо, Національний банк

22 грудня визнав неплатоспроможним невеликий донецький банк "Софійський". В цілому від початку року закрито понад 30 банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram