ГоловнаПолітика

Командувач Сухопутними військами подав у відставку (оновлення)

Анатолій Пушняков підпадав під люстрацію

Командувач Сухопутними військами подав у відставку (оновлення)
Анатолий Пушняков
Фото: mil.gov.ua

Громадська організація "Громадський люстраційний комітет" повідомляє, що командувач Сухопутними військами Збройних Сил України Анатолій Пушняков подав у відставку за власним бажанням.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Згодом це підтвердила прес-служба Міноборони. "На ім'я міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака надійшов рапорт від генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова про звільнення його зі Збройних Сил України. Міністром було прийнято позитивне рішення по суті рапорту. Зараз готуються документи про звільнення генерала Пушнякова за встановленим порядком. Анатолій Пушняков проходить військово-лікарську комісію", - сказано в повідомленні Міноборони.

Пушняков підпадав під звільнення за законом про люстрацію - в період з 10 травня 2012-го по 6 травня 2014 року він обіймав посаду начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутними військами ЗСУ. У зв'язку із цим Міністерство оборони скерувало президентові подання на звільнення Пушнякова. Петро Порошенко чотири місяці ігнорував це подання, а потім отримав право виводити з-під люстрації осіб вищого офіцерського складу.

Міністр оборони відкликав подання про звільнення і звернувся з клопотанням про виведення Пушнякова з-під люстрації. Однак профільний парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони не ухвалив рішення з приводу цього клопотання. Пушняков, утім, все одно залишався на посаді.

Нагадаємо, Пушнякова призначив командувачем Сухопутними військами ще в.о. президента Олександр Турчинов у травні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram