ГоловнаПолітика

Рада закрилася, не зумівши ухвалити бюджетні законопроекти

Депутати саботували проекти уряду.

Рада закрилася, не зумівши ухвалити бюджетні законопроекти
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада закрилася в середу, так і не зумівши ухвалити бюджетні законопроекти, які необхідні, щоб західні кредитори продовжили фінансову допомогу.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи перед депутатами, зазначив, що всі сьогоднішні проекти (їх близько 10) були доопрацьовані з депутатами і тричі узгоджувалися на зустрічах із керівництвом фракцій.

Попри це, прийняти їх сьогодні не вдалося. Сигнальне голосування за законопроект №3627 про внесення змін до закону "Про управління об'єктами державної власності" показало, що його підтримують тільки 200 депутатів. За законопроект №3628 про внесення змін в окремі законодавчі акти про стабілізацію фінансового стану держави та покращення окремих положень соціальної політики на сигнальному голосуванні вдалося зібрати тільки 154 голоси.

Не дають голосів фракція "Батьківщина" (обидва законопроекти) і "Самопоміч" (другий).

Після цього спікер Володимир Гройсман закрив засідання.

Нагадаємо, якщо Рада не ухвалить бюджет, узгоджений з МВФ, фонд зупинить кредитну програму, в рамках якої Україна отримала вже 6,7 млн доларів. Це автоматично зупинить усі інші кредитні програми з боку кредиторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram