ГоловнаСвіт

В Європу з початку року прибули понад мільйон мігрантів

Порівняно з 2014 роком, кількість вимушених переселенців зросла вчетверо.

За 2015 рік у Європу прибули більш ніж мільйон мігрантів.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані Міжнародної організації з міграції (МОМ), а також агентства ООН у справах біженців.

За інформацією організації, понад 800 тис. осіб прибули на територію Старого світу через Грецію і Туреччину - серед них 455 тис. сирійців і 186 тис. афганців. Унаслідок подій на морі загинули майже 3,7 тис. мігрантів. Порівняно з попереднім роком, кількість вимушених переселенців зросла в чотири рази.

В основному в Європу прагнуть потрапити біженці з охоплених війною країн - Сирії, Іраку, Лівії, Афганістану. Конфлікти там не вщухають, тому потік біженців не слабшає.

В ООН вважають, що для зміни ситуації потрібні зусилля з відновлення миру. "Ми не хочемо, щоби біженців ставало все більше, а для цього необхідне встановлення миру. Зараз потрібний сплеск дипломатичної активності для досягнення миру, оскільки ми бачимо, що конфлікти на планеті множаться, а міжнародна спільнота виявляється безсилою у спробі припинити їх", - заявив Антоніу Гутерреш, Верховний комісар ООН у справах біженців, повідомляє euronews.

Низка країн ЄС, які раніше приймали мігрантів, заявили про вичерпання ліміту: зокрема, шведська влада повідомила, що країна не зможе розмістити ще більше біженців, і порадили їм залишатися в Німеччині, яка прийняла найбільше мігрантів. 14 грудня з'явилися повідомлення, що Берлін вживатиме заходів для зменшення потоку біженців. Крім того, як повідомляє Рейтер, влада Австрії заявила, що не зможе прийняти більш ніж 100 тис. біженців. 

Нагадаємо, раніше в грудні ООН передбачила, що кількість вимушено переселених осіб у світі цього року перевищить 60 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram