ГоловнаПолітика

Україна та Ізраїль узгодили терміни підписання договору про ЗВТ

Порошенко розповів про підсумки візиту до Ізраїлю

Україна та Ізраїль узгодили терміни підписання договору про ЗВТ
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Україна та Ізраїль домовилися підписати договір про зону вільної торгівлі у першій половині 2016 року, розповів президент Петро Порошенко за підсумками переговорів з керівництвом Ізраїлю у вівторок.

"Ми домовилися значно прискорити підписання угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем, домовилися, що це має відбутися в першій половині наступного року", - цитує президента агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, сьогодні підписали чотири угоди: "про співпрацю у сфері кінематографії, угоду про введення дозволів на роботу співробітників дипкорпусу, кілька угод, що стосуються безпеки, у тому числі у транспорті".

Сторони також домовилися інтенсифікувати співпрацю у сфері повітряного сполучення між Україною та Ізраїлем. "Ми домовилися про те, що найближчим часом буде підписано угоду, яка надасть українським співробітникам, в першу чергу, у будівельній галузі право працювати в Ізраїлі, це будуть робочі місця для тисяч українців", - розповів президент.

Нагадаємо, що розмови про ЗВТ між Україною та Ізраїлем ведуться вже кілька років. У 2013 році заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум розповідала, що ізраїльська сторона вже тоді закінчила свою частину роботи, але Україна відклала питання підписання договору про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, оскільки Угода про асоціацію з Євросоюзом для неї виявилася важливішою. У підсумку минула влада так і не домовилася ні з Ізраїлем, ні з Євросоюзом.

У 2012 році Мінекономіки України підрахувало, що ЗВТ з Ізраїлем прискорить зростання ВВП України на 0,15 процентного пункту в рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram