ГоловнаПолітика

"Самопоміч" та протестувальники з Кривого Рогу заблокували роботу Ради

Людей завели до зали кілька депутатів

Частина учасників мітингу на підтримку перевиборів у Кривому Розі зайшли до сесійної зали Верховної Ради і вимагають ухвалити відповідне рішення.

Людей провели в зал кілька депутатів, зокрема Єгор Соболєв.

Вони і кілька депутатів від "Самопомочі" заважають розгляду направлення до Конституційного Суду проекту судової реформи, вимагаючи від керівництва Ради, щоб проект постанови поставили на голосування. Трибуну і президію заблокували депутати від "Самопомочі". Протестувальники з балкона скандують "Кривий Ріг". Робота парламенту зупинилася.

Фото: twitter.com/irzja_stelmakh

Спікер Володимир Гройсман скликав нараду голів фракцій.

Фото: twitter.com/irzja_stelmakh

Вранці біля будівлі Верховної Ради розпочався мітинг з вимогою призначити перевибори у Кривому Розі. З міста приїхало 7 рейсових і 50 приватних автобусів, у яких перебувало понад 300 осіб.

10 грудня Верховна Рада спробувала ухвалити проект закону №3613 про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. Законопроект п'ять разів виносився до зали в режимі сигнального голосування, однак набирав від 203 до 216 голосів при необхідних 226. У підсумку спікер переніс розгляд документа.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з відривом у 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Милобог поразку не визнав і заявив про фальсифікацію. У Кривому Розі щонеділі збирається віче на підтримку перевиборів. На останньому мітингу учасники вирішили їхати до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram