ГоловнаСуспільствоЖиття

Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський вогонь Миру

Завдяки цій традиції понад 30 років Європа об'єднується напередодні Різдва

Пластуни відвідали Адміністрацію президента і передали Петру Порошенкові Вифлеємський вогонь Миру з Вифлеєму, який запалюють на місці народження Ісуса Христа в переддень Різдва.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Нам дуже потрібен мир, і саме тому ми принесли цей символ миру Вам, пане президенте", - зазначив член Національної наглядової ради Пласту Андрій Лузан, передаючи вогонь.

Фото: president.gov.ua

Порошенко, у свою чергу, побажав, щоб цей вогник Вифлеємського вогню додав кожному віри в те, що в Україні все буде добре і зазначив, що завдяки цій традиції понад 30 років Європа об'єднується напередодні Різдва.

"Україна, як частина європейської цивілізації, після розпаду Союзу приєдналася до цієї традиції. Нехай цей вогник, принесений дітьми, загориться в будинках від Чернігова до Криму, від Закарпаття до Луганська і продемонструє єдність України і принесе усім цим будинкам мир", - побажав президент.

Він також зазначив, що цей вогонь рознесуть в низку державних установ.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, традиція привозити до Різдва вогонь з Вифлеєму народилася в Австрії у 80-роках минулого століття. Ініціаторами виступили місцеві журналісти та скаути. Вогонь запалюється на місці народження Ісуса Христа і перевозиться в Європу, де передається від країни до країни.

В Україні пластуни розповсюджують Вогонь в держустанови, лікарні, дитячі будинки, передають діаспорі у різних країнах, а також українським військовим на передову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram