ГоловнаСвіт

ООН: кількість біженців у 2015 році перевищить 60 млн

Найбільше біженців прийняла Туреччина

ООН: кількість біженців у 2015 році перевищить 60 млн
Беженцы на границы Македонии и Греции
Фото: EPA/UPG

Управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що число вимушено переміщених осіб у світі цього року перевищить 60 млн чоловік. Про це інформує Російська служба Бі-бі-сі.

Верховний комісар ООН Антоніо Гутьєррес заявив, що це рекордний показник і ситуація вимагає терпіння, співчуття і солідарності. Особливо, за його словами, це стосується Європи, куди кожного дня прибувають тисячі біженців, більшість з яких - сирійці. Гутьєррес закликав Європу прийняти програму з прийому сотень тисяч біженців.

За даними ООН, до кінця 2014 року число вимушених переселенців у світі сягнуло 59,5 млн чоловік. Зараз приріст йде в основному за рахунок біженців із Сирії. За перші шість місяців 2015 року кількість сирійських біженців виросла на 300 тис. чоловік, перевищивши 4,2 млн. Однак, як наголошують в ООН, навіть без урахування ситуації в Сирії кількість біженців і внутрішньо переміщених осіб у світі зростає.

Найбільше біженців за перше півріччя прийняла Туреччина - близько 1,84 млн осіб. У Європі за перше півріччя 2015 року найбільше нових звернень про надання притулку було подано в Німеччині - 159 тисяч.

Нагадаємо, голови держав і урядів 28 країн Євросоюзу за підсумками першого дня саміту в Брюсселі затвердили пропозицію Єврокомісії про створення нового агентства прикордонної та берегової охорони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram