ГоловнаКультура

В Україні покажуть фільм "Російський дятел" про Чорнобильську катастрофу

Стрічка отримала гран-прі кінофестивалю Санденс.

З 28 січня 2016 року в український прокат виходить фільм-переможець кінофестивалю Санденс "Російський дятел" (США, 2015) про Чорнобильську катастрофу.

Документальний фільм з елементами постановки, що його зняв американець Чад Грація, розповідає про ексцентричного українського художника, який висуває нову версію вибуху на Чорнобильській АЕС. Назва фільму відсилає до таємного радіосигналу, який транслювався з території СРСР за часів холодної війни.

"Російський дятел" - це режисерський дебют американського драматурга Чада Грація. У 2015 році він отримав гран-прі кінофестивалю Санденс за найкращий документальний фільм. Міжнародна асоціація документалістів визнала оператора "Російського дятла" Артема Рижикова найкращим оператором 2015 року. Фільм отримав широке визнання і потрапив до конкурсної програми багатьох міжнародних кінофестивалів, серед яких Шеффілд (Англія), Док-Авів (Ізраїль) і Артдокфест (Росія). Європейська прем'єра фільму відбулася в травні 2015 року на фестивалі 86 у місті Славутич.

22-27 січня режисер Чад Грація і знімальна група "Російського дятла" проведуть серію допрем'єрних показів у Львові, Харкові, Одесі та Києві. З 28 січня фільм покажуть у кінотеатрах найбільших міст України, а також у Тернополі, Сумах, Ковелі та інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram