ГоловнаПолітика

Кримський новинний сайт Іслямова припинив роботу

Колектив сайту "15 хвилин" має намір створити інше видання.

Кримський новинний сайт Іслямова припинив роботу
Фото: 15minut.org

Кримський новинний сайт "15 хвилин", що належить одному з ініціаторів громадянської блокади Криму Ленуру Іслямову, припиняє роботу. Про це йдеться в заяві колективу, оприлюдненій у середу, 16 грудня.

"Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що Ленур Іслямов, власник медіа-холдингу ATR, який раніше переїхав до Києва і частиною якого спочатку були «15 хвилин», пред'явив права на цей бренд", - йдеться в заяві. Колектив сайту повідомляє, що має намір зосередитися на створенні нового кримського інтернет-проекту.

Іслямов у коментарі "Крим.Реалії" розповів, що "15 хвилин" працюватимуть далі, але вже з материкової частини України. Ті журналісти, які погодяться виїхати з Криму, продовжать роботу на сайті.

"Я вважаю, що сайт має переїхати, бо я переїхав сюди і повинен керувати тими активами, які маю. Ті журналісти, які хочуть залишитися в Криму і вважають, що можуть вільно займатися тим, що вони повинні робити, вони залишаться. А ті, хто вважає, що цього не можна робити, ми їх візьмемо до Києва. Там [у Криму] вільної журналістики вже не залишилося. Там журналістика під тиском. Для мене дуже важливо, щоб ті активи, які належать мені, були вільними, щоб журналісти могли вільно висловлювати свої думки, а не придумувати, як їх заховати під різними формулюваннями і залишатися вдома", - сказав він.

Нагадаємо, що з початку грудня окупаційна влада Криму почала арештовувати майно Іслямова на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram