ГоловнаСвіт

У результаті авіаударів у Сирії загинули щонайменше 34 мирні жителі

Сирійські правозахисники підозрюють в авіаударах російські літаки

У результаті авіаударів у Сирії загинули щонайменше 34 мирні жителі
Фото: aa.com.tr

У вівторок, 15 грудня, в результаті авіаударів по двох ринках на півночі Сирії,, в яких підозрюються російські повітряно-космічні війська, загинули щонайменше 34 мирні жителі. Такі дані надала Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується в Лондоні.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на AFP.

Зокрема, 16 людей загинули в провінції Ідліб. Ще 18 мирних жителів, у тому числі чотири жінки, були вбиті на ринку в селі в провінції Алеппо, що перебуває під контролем бойовиків "Ісламської держави".

Сирійська обсерваторія з прав людини підозрює в авіаударах російські літаки, посилаючись на мережу інформаторів на місцях, які допомогли зібрати відомості про літак за характером польоту і використаними боєприпасами.

Раніше повідомляли, що в Сирії внаслідок авіабомбардування по підконтрольному повстанцям району Дамаска загинули 45 мирних жителів. Зазначають, що серед загиблих були щонайменше 10 дітей і чотири жінки. Крім того, десятки людей поранені.

Нагадаємо, 29 листопада в результаті атаки російської авіації на підконтрольне опозиції місто Еріха в провінції Ідліб загинули 40 людей, зокрема дітей, ще 70 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram