ГоловнаПолітика

Росія відправила сторожовий корабель на захист бурових вишок від України

Ситуація в Чорному морі стала напруженою.

Росія відправила сторожовий корабель на захист бурових вишок від України
Фото: vesti.ru

Росія відправила сторожовий корабель "Аметист" на захист бурової платформи "Таврида" та інших вишок в Чорному морі від українських силовиків, пише ТАСС, посилаючись на прикордонслужбу ФСБ.

Сьогодні вранці до "Тавриди", яку Росія відправила на місце раніше евакуйованих вишок "Бойко", підплив корабель Держприкордонслужби України. "Командир корабля зв'язався по радіостанції з СПБУ "Таврида" з вимогою надати інформацію про склад екіпажу і мету перебування російської бурової установки в цьому районі", - повідомила російська прикордонна служба.

Потім український корабель вирушив на Голіцинське газоконденсатне родовище, де здійснив фото- і відеозйомку об'єктів "Чорноморнафтогазу".

У зв'язку з цим в цей район був відправлений сторожовий корабель, який виявив поруч з СПБУ два військові кораблі ВМС України.

Нагадаємо, що і родовища, і "Чорноморнафтогаз", та бурові платформи, зокрема "Таврида", належать Україні і були вкрадені Росією під час незаконної анексії Криму.

У жовтні президент Петро Порошенко заявив, що Україна планує в судовому порядку повернути контроль над родовищами на шельфі Чорного моря, які були захоплені Росією разом з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram