ГоловнаПолітика

Порошенко, Яценюк і Гройсман разом визначили першочергові реформи

Лідери держави продемонстрували свою єдність.

Порошенко, Яценюк і Гройсман разом визначили першочергові реформи
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсен Яценюк і спікер Володимир Гройсман зробили спільну заяву, в якій визначили першочергові завдання на найближчі тижні.

Серед них:

  • посилення боєздатності Збройних Сил України;
  • прийняття змін до податкового законодавства, які були запропоновані Кабінетом Міністрів України та визначені президентом України як невідкладні;
  • прийняття Закону «Про державний бюджет України на 2016 рік»;
  • рішення, які забезпечують продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом;
  • підтримка кроків уряду і Національного банку із економічної стабілізації й оздоровлення фінансово-банківського сектора;
  • завершення процедури внесення поправок до Конституції України щодо децентралізації;
  • внесення змін до Конституції України в частині судової реформи.

"Зараз як ніколи необхідна єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду. Питання про зняття прем'єр-міністра - не перебуває на порядку денному. Потрібно ставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни. Ми засуджуємо істеричну антивладну, антиурядову і антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами", - йдеться в спільній заяві.

"Єдність, яку ми демонструємо зараз - основний фактор успішних змін у країні. Саме цього чекає від нас суспільство - і в цьому наша найвища відповідальність", - заявили лідери України.

Нагадаємо, 8 грудня в Раді віце-президент США Джо Байден закликав українських політиків відкласти свої амбіції і поставити на перше місце інтереси держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram