ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував конфлікт між Аваковим і Саакашвілі

Президент заборонив говорити "забирайся" голові Одеської ОДА.

Порошенко прокоментував конфлікт між Аваковим і Саакашвілі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прокоментував конфлікт, що відбувся напередодні між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі.

"Як президент, гарант Конституції, прав і свобод громадян, я не можу обійти мовчанкою ганебний інцидент, який стався в понеділок на Національній Раді реформ. Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою і гарячою. Там стикаються різні погляди, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи.Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка і образи, - особливо ті, які мають расистський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів його український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - цитує президента його прес-служба.

"Це я запросив в Україну міжнародну команду реформаторів, яка вже встигла стати дійсно українською не тільки за наданими їм паспортами, а й за духом. І я не шкодую, що прийняв таке рішення. З іншого боку, боротьба з корупцією - це не галузь шоу-бізнесу. Я хотів би, щоб ні державні службовці, ні народні депутати не брали участь в подібних "спектаклях", - заявив Порошенко.

Він запропонував змагатися не на словах, а на ділі.

"Переконливіше виглядатиме не той, хто скаже красивіше, а хто свою доказову базу подасть у Національне антикорупційне бюро. Це принципово новий, незалежний від влади орган, сформований на основі прозорого конкурсу та ретельного відбору директора, детективів і прокурорів. Прийшов час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що на Нацраді реформ Аваков і Саакашвілі посварилися, в результаті чого міністр облив водою одеського губернатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram