ГоловнаСуспільствоВійна

Українця в Росії засудили до 11 років суворого режиму за шпигунство

Справу розслідувала ФСБ РФ під грифом "цілком таємно"

Українця в Росії засудили до 11 років суворого режиму за шпигунство
Фото: www.refdag.nl

Московський обласний суд Росії засудив до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму громадянина України Валентина Виговського за звинуваченням у шпигунстві на території РФ.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Виговського визнали винним за ст.276 КК РФ (шпигунство). Також суд постановив "спрямувати в дохід держави" вилучені в нього 3 900 євро.

Після оголошення вироку засудженому дозволили поговорити з представником посольства України. Адвокат Виговського повідомила, що планує оскаржити вирок. Справу розслідували органи ФСБ РФ під грифом "цілком таємно".

Відомо, що Виговського разом із ще кількома людьми затримали в Криму під час робочої поїздки і вивезли в Росію. Понад рік його утримували в Лефортово.

"На побаченні він про це не міг сказати, у листах він про це не пише, правозахисникам він теж не міг сказати, бо там стоять люди і не дозволяють говорити. Консулу він не може сказати, оскільки стоять люди і не дозволяють, одразу уривають розмову. Якщо приходить до нього консул - одразу з'являються  дві людини-наглядачі", - розповідав "Громадському радіо" батько Виговського.

"Кримські реалії" писали зі слів правозахисниці Зої Свєтової, що спочатку Виговського звинувачували за 183 статтею, це нелегальна банківська діяльність.

Нагадаємо, в жовтні Росія посадила українського пенсіонера на 6 років за шпигунство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram