ГоловнаСвіт

Голова МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців

Раніше голова МВС запропонував ввести річні квоти на біженців

Голова МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців

Голова МВС ФРН Томас де Мезьєр не відкидає, що в майбутньому Німеччина більше не буде приймати біженців, відмовляючи їм у в'їзді в країну вже на кордоні, повідомляє газета Welt.

"Шенгенська зона не зможе довго продовжувати своє існування без контролю на кордонах, якщо система захисту зовнішніх кордонів не функціонує", - заявив Мезьєр.

За його словами, крок до закриття кордонів цілком імовірний із правового погляду, але "з політичних міркувань ми раніше вирішили не вдаватися до такого заходу".

За словами Мезьєра, можливість закриття кордонів обговорювали на дебатах ще у вересні, коли внаслідок потужного потоку біженців з Угорщини та Австрії було введено прикордонний контроль. Ще тоді постало питання про те, що "Німеччина припинить приймати біженців, з усіма наступними наслідками для інших країн".

У підсумку від цього рішення відмовилися, але "як довго це триватиме, якщо число біженців, що прибувають до країни, залишиться також високим - вже інше питання".

Нагадаємо, раніше голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр запропонував ввести в Євросоюзі річні квоти на біженців.

У вересні 2015 року країни-члени ЄС на підставі квот, що залежать від чисельності населення, території та економічної ситуації в державах, домовилися прийняти біженців із Ближнього Сходу й Африки. Невдоволення цим рішенням висловила низка країн. Так, влада Словенії, Словаччини та Угорщини почала встановлювати вздовж своїх кордонів паркани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram