ГоловнаПолітика

Порошенко змінив постпреда України при ООН

Юрія Сергєєва замінив посол у РФ Володимир Єльченко.

Порошенко змінив постпреда України при ООН
Юрий Сергеев
Фото: un.org

Президент Петро Порошенко в середу змінив постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй. Замість Юрія Сергєєва, який представляв інтереси держави з 2007 року, ним став Володимир Єльченко.

Про це повідомила прес-служба президента.

"Це людина, яка знає ООН як свої п'ять пальців, користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час нашого членства в цьому органі в 2000-2001 роках", - охарактеризував Єльченка міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Єльченко свого часу був послом України в Росії, і Клімкін вважає, що це плюс. "Він чудово розбирається в особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом із представником держави-агресора", - наголосив міністр закордонних справ.

"У нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди", - заявив Клімкін.

Єльченко народився 27 червня 1959 року в Києві. Закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка (факультет міжнародних відносин і міжнародного права). На дипломатичній службі - з 1981 року.

При Союзі працював на секретарських посадах. У 1993 році був спостерігачем із цивільних питань Миротворчих сил ООН у колишній Югославії (UNPROFOR), Хорватія. Опісля займав посади заступника начальника та начальника Управління міжнародних організацій МЗС України

У 1997-2000 роках був постійним представником України при ООН, в 2000-2001 - представником у Радбезі ООН. У ці ж роки був заступником міністра закордонних справ.

У 2001-2003 роках - заступник державного секретаря і державний секретар МЗС України, в 2003-2005 роках - перший заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату МЗС України. Потім кілька років був послом України в Австрії та представником України при міжнародних організаціях у Відні.

2010 року був призначений послом у Росії.

Єльченка відкликали з Москви в березні 2014 року, після початку анексії Криму Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram