ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція обшукує офіс "Датагруп" у справі про піратство

Провайдера звинуватили в незаконному розповсюдженні фільмів

Поліція обшукує офіс "Датагруп" у справі про піратство

У середу дніпропетровський офіс оператора зв'язку "Датагруп" заблокували співробітники поліції.

У компанії проводять обшук за постановою суду, пов'язаною з інтернет-піратством. Співробітників не випускають з офісу, у них забрали особисті речі, повідомляє видання DOU.

"Датагруп" у своєму фейсбуці пише: "Співробітників компанії замкнули в одній кімнаті і відібрали особисті мобільні телефони. Через кілька хвилин, після заяв співробітників про порушення їхніх конституційних прав, особисті речі повернули, а кімнату розблокували. Водночас офіс компанії залишається замкненим, співробітникам не дають вийти на вулицю".

Обшук проводиться за рішенням Кіровського районного суду. Українська антипіратська асоціація написала заяву правоохоронцям про те, що з сайту torrentz.pp.ua незаконно поширюються фільми. Права на цей контент належать Universal City Studios. Виявилося, що IP-адреса, з якої завантажували фільми, належить Global Telecommunication Systems (ГТС), розташованій за тією самою адресою, що й "Датагруп" у Дніпропетровську. "Датагруп" купила ГТС у 2011 році.

"Датагруп" надає абонентам доступ до Інтернету і телебачення.

Нагадаємо, останнім часом обшуки в IT-галузі почастішали. Серед останніх гучних випадків - обшук будинку у засновника Bitcoin Foundation і в офісі компанії з ігрової розробки Lucky Labs.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram