ГоловнаПолітика

Стець не погоджував свою відставку з Порошенком

Міністр не бачився з головою держави вже понад десять днів

Колись близький соратник Петра Порошенка, міністр інформаційної політики Юрій Стець, який у вівторок подав у відставку, зізнався, що не обговорював із президентом майбутнє свого відомства, оскільки не спілкувався з ним більш ніж десять днів.

Про це він заявив в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною", яка вийде в ефір сьогодні на телеканалі "24" о 23:00.

"Мені складно говорити, що відбуватиметься з Міністерством інформаційної політики, тому що у мене, правда, не було з цього приводу розмови ні з депутатами, ні з прем'єром, ні з президентом. Я просто не мав з ним розмови приблизно 10-12 останніх днів", - сказав Стець.

Після запитання про те, чи свідчить це про погіршення його відносин із Порошенком, Стець витримав паузу і відповів: "Я можу говорити тільки те, що можу. Останні 12 днів не мав можливості з ним спілкуватися. Відповідно можу сказати, що 3 грудня проанонсована моя відставка була без попередньої розмови - саме цього дня - з президентом і прем'єром, це правда. Очевидно, я розумію, що така розмова буде".

Він пояснив, що почав спілкуватися з Порошенком менше через завантаженість. "Останні кілька місяців це був такий спринт, коли треба було працювати дуже багато часу і просто не було можливості - перше. А друге - очевидно, що президент має велику кількість радників, з якими він часто спілкується", - сказав міністр.

Стець повідомив, що більше не входить у коло радників, які спілкуються з Порошенком щодня.

"У мене немає можливості зараз щодня спілкуватися з президентом. Президент має право вирішувати, з ким радитися, а з ким - ні. Він це право використовує", - підсумував Стець.

Повну версію інтерв'ю з Юрієм Стецем дивіться сьогодні о 23:00 на телеканалі "24". Текстової версії очікуйте на сайті LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram