ГоловнаСвіт

Влада Пекіна оголосила найвищий рівень екологічної тривоги

Через забруднене повітря в КНР щодня помирають понад 4 тис. осіб.

Влада Пекіна вперше оголосила найвищий - "червоний" - рівень екологічної тривоги у зв'язку із загрозою сильного смогу з 8 по 10 грудня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Уряд опублікував звернення, яке наказує призупинити всі будівельні роботи і закрити всі школи. Крім того, влада заборонила пересування деяких транспортних засобів.

Наприкінці листопада місто також огорнув щільний туман, проте тоді в Пекіні ввели "помаранчевий" рівень загрози, що спровокувало критику багатьох інтернет-користувачів.

Смог у Пекіні
Фото: EPA/UPG
Смог у Пекіні

Забруднення повітря стало масштабною проблемою для Китаю: за даними дослідницького центру Berkeley Earth, через ситуацію, що склалася в країні, щодня вмирають більш ніж чотири тисячі осіб. Викиди шкідливих газів автомобілями - одна з основних причин забруднення повітря.

Рекордний смог у Пекіні зафіксували в січні 2013 року. Світ обійшло безліч фотографій і відео з оповитими смогом хмарочосами, ледь видимими крізь темну пелену, прихованими в тумані дорогами і людьми в захисних масках і респіраторах. Індекс чистоти повітря (AQI) тоді показав максимальний ступінь забрудненості, перевищивши позначку 500 пунктів.

Через сильний смогу в повітрі збільшується концентрація шкідливих речовин. Частинки проникають в організм і накопичуються в ньому, що своєю чергою призводить до проблем серцево-судинної системи.

Усього існують чотири рівні екологічної тривоги (синій, жовтий, помаранчевий і червоний).

Нагадаємо, у квітні 2015 року Пекін накрила найсильніша піщана буря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram