ГоловнаПолітика

Підтримка олігархами Саакашвілі очевидна, - нардеп

Поляков заявив про зв'язки губернатора з Кауфманом, Грановським і Григоришиним.

Підтримка олігархами Саакашвілі очевидна, - нардеп
Фото: Конгрес культури

Народний депутат Максим Поляков заявляє, що підтримка олігархами одеського губернатора Михайла Саакашвілі є сьогодні очевидним фактом. Так він прокоментував журналістське розслідування під назвою "Спонсори Саакашвілі", опубліковане виданням "Наші гроші".

Зокрема в розслідуванні сказано, що одними зі спонсорів Саакашвілі є співвласник ПАТ "Фінбанк" Олександр Грановський і колишній власник банку Борис Кауфман. "Борис Кауфман - той самий, що в розпал Майдану напрошувався в гості до Віктора Януковича на доповідь і привітати", - зазначає видання, додаючи, що Грановський і Кауфман відомі зокрема скандальною реконструкцією Одеського аеропорту. "Кауфман і Грановський домовилися із Саакашвілі відразу ж. Це ні для кого не секрет", - стверджує народний депутат Максим Поляков.

Він також повідомив, що як народний депутат особисто звертався до Михайла Саакашвілі з документами про певні компанії, в яких "розкривалися злодійські схеми і корупція на митниці". "На жаль, всі ці компанії як працювали, так і продовжують працювати за Саакашвілі", - підкреслив Поляков.

Крім того, народний депутат заявив, що йому відомо про прямий зв'язок між Саакашвілі і російським олігархом Костянтином Григоришиним. "Це ні для кого не секрет, що Григоришин сьогодні максимально підтримує Саакашвілі. Той факт, що він сьогодні з'являється майже в усіх ЗМІ, свідчить про те, що це питання кимось фінансується. Це очевидно", - сказав він.

Поляков вважає, що нові антикорупційні органи повинні зацікавитися фактом непрозорого фінансування передвиборної кампанії Саші Боровика, який балотувався на посаду міського голови Одеси і якого активно підтримував голова Одеської облдержадміністрації. Також, на думку народного депутата, правоохоронні органи повинні перевірити інформацію про те, що Саакашвілі, за його ж словами, нібито "отримував величезну зарплату в американському інституті".

"За моєю інформацією, це ніякий не інститут, а якась ятка, в якій ніхто не працює, і існує вона тільки на папері", - повідомив Поляков.

Він вважає, що Саакашвілі повинен сам звернутися у відповідні органи, щоб довести прозорість і легальність своїх доходів. "Хай він також відповість, чому його позбавили громадянства в Грузії. Це було б дуже цікаво. Нехай він скаже, чому його так не люблять грузини?" - резюмував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram