ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Далекобійники частково перекрили МКАД

Російські водії-професіонали вимагають скасування плати з великовантажних автомашин.

Далекобійники частково перекрили МКАД
Дальнобойщики против "Платона"
Фото: sia.ru

Далекобійники, які протестують у Росії проти системи "Платон", перекрили майже всю зовнішню і більшу частину внутрішньої сторони Московської кільцевої автодороги (МКАД) в районі Ленінградського шосе.

Як повідомляє ВВС, від моста через МКАД на кільці вишикувалася довга колона фур, що йде за горизонт.

Вантажні машини зайняли чотири з п'яти смуг для руху, залишивши вільною лише крайню ліву.

Однак на їхньому шляху стали інспектори ДПС, які не пропускали вантажівки далі і на час перекрили рух на ділянці.

Зараз поліцейські пропускають машини на з'їзд зі МКАД невеликими партіями. Як повідомляє ВВС, в напрямку Ленінградського шосе проїхали три автозаки.

Водії вимагають скасування введеної з 15 листопада плати з великовантажних автомашин, яка, як стверджують перевізники, непомірна для невеликих транспортних компаній і приватних власників вантажівок.

На акцію протесту в Москву, яку спочатку планували на 30 листопада, за різними даними, вирушили далекобійники з кількох регіонів Росії, у тому числі Петербурга, Краснодарського краю, Дагестану, Волгоградської та Ростовської областей.

Раніше голова профспілки водіїв-далекобійників Олександр Котов повідомляв, що 3 грудня закінчується ультиматум, висунутий ними російському уряду, і якщо систему "Платон" не скасують, то МКАД можуть заблокувати.

Влада пояснює введення збору необхідністю покрити збитки, що великовантажники завдають федеральним трасам. За два тижні роботи система зібрала близько 550 млн рублів ($8 млн).

Крім того, у п'ятницю відбулася ще одна акція, організована міжрегіональною профспілкою водіїв-професіоналів на 22-му кілометрі Новорязанського шосе в Підмосков'ї.

Її учасники підготували відкрите звернення водіїв до депутатів Державної думи з вимогою скасування платіжної системи "Платон".

"Далекобійники звертаються до депутатів з вимогою вжити негайних заходів у припиненні роботи системи стягнення плати з вантажівок з дозволеною максимальною масою 12 тонн "Платон", - заявив лідер профспілки Олександр Котов. Активіст вважає, що цей крок розрядить "вкрай напружену соціальну напруженість".

Котов повідомив, що текст звернення передадуть у Держдуму вже в п'ятницю депутатом від фракції КПРФ Володимиром Родіним.

Виступивши на акції, Родін заявив, що 5 грудня у Москві біля будівлі театру Російської армії пройде зустріч депутатів з виборцями, в рамках якої він має намір продовжити обговорення вимог водіїв-далекобійників.

Також в акції на Новорязанському шосе біля торгового комплексу "Метро" взяли участь кілька десятків водіїв-далекобійників. Крім того, за заявою лідера профспілки, "двісті далекобійників з Дагестану, а також водії з Тули, Санкт-Петербурга, Великого Новгорода, Твері та інших міст знаходяться зараз під Москвою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram