ГоловнаПолітика

Японія вимагає усунути корупцію для продовження кредитування України

Посол Японії в Україні висунув ультиматум

Японія вимагає усунути корупцію для продовження кредитування України

Посол Японії в Україні Шигекі Сумі під час церемонії підписання угоди про виділення українському уряду 300 млн доларів бюджетної підтримки заявив, що проблема корупції може стати перепоною для виділення коштів у майбутньому.

Шигекі Сумі пообіцяв, що Японія далі підтримуватиме Україну.

"Проте Японія має кілька умов для продовження нашої підтримки. Найбільше занепокоєння викликає проблема корупції і непрозорий спосіб ведення справ. Японія вважає, що сильні і незалежні суди та прокуратура є вирішенням цих питань. Досягнення більш ефективної координації між міністерствами та іншими органами влади також є ще одним нашим пріоритетом", - сказав він.

На церемонії були присутні прем'єр Арсеній Яценюк, міністр фінансів Наталія Яресько та віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва Кенічі Таміоші.

Нагадаємо, в п'ятницю Японія виділила 300 млн доларів кредиту для бюджетної підтримки України. Кредит має на меті підвищення ефективності та прозорості державного сектору, дерегуляцію, поліпшення умов ведення бізнесу та в цілому посилення фінансової сфери України. Пільговий період по кредиту - 6 років. Кошти виділено на 20 років.

Минулого року Японія надала Україні 100 млн доларів бюджетної підтримки, таким чином, сума коштів, виділених країною, сягнула 400 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram