ГоловнаСвіт

Білий дім відхилив запропонований Пентагоном план закриття в'язниці в Гуантанамо

Міноборони США попросило в уряду $600 млн на ліквідацію спецв'язниці

Білий дім відхилив запропонований Пентагоном план закриття в'язниці в Гуантанамо
Гуантанамо
Фото: ogoniok.com

Адміністрація президента США відмовилася від поданого Пентагоном плану закриття спецв'язниці в Гуантанамо (Куба).

Як повідомляє The Wall Street Journal, Білий дім визнав проект занадто витратним.

За даними джерел видання, військове відомство попитало $600 млн. З них $350 млн планувалося витратити на будівництво нової в'язниці в США.

Річна вартість експлуатації в'язниці в Гуантанамо становить $400 млн, зазначає WSJ. Оборонний бюджет США, ухвалений у листопаді, не передбачає виділення коштів на переведення ув'язнених в інші в'язниці.

Ліквідація в'язниці - одна з передвиборних обіцянок Обами. Наразі в ній утримують 107 осіб, затриманих після 11 вересня 2001 року за підозрою в причетності до міжнародного тероризму. 48 з них можуть передати правоохоронним органам інших країн, для ще 59 - це занадто ризикована операція, що загрожує їхньому життю.

Спецв'язниця Гуантанамо розташована на орендованій з 1903 року США військово-морській базі на Кубі. У зв'язку з антитерористичною операцією в Афганістані в 2001 році сюди почали відправляти полонених бойовиків "Аль-Каїди", "Талібану" та інших організацій, визнаних терористичними американським урядом.

Нагадаємо, в листопаді 2013 року американських військових лікарів звинуватили в тортурах над в'язнями спецв'язниць, у тому числі в Гуантанамо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram