ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі Керчі перекрили дорогу через відсутність світла

Людям подають електрику по три години на добу, і то ночами.

Близько 50 мешканців Керчі в середу вдень перекрили вулицю в районі залізничного вокзалу, висловлюючи так протест проти відсутності світла, пише місцеве видання "Керчь.ФМ".

Люди, які проживають у цьому районі в 19 багатоквартирних і приватних будинках, стверджують, що понад тиждень сидять удома без світла, газу й опалення. Подавати світло в їхні будинки почали днями по три години, і тільки ночами.

На місце приїхали співробітники правоохоронних органів окупаційної влади, які провозять легковий транспорт через двори. Люди пропустили тільки автомобілі, які везуть генератори, - вони рушили за межі міста. Також керчани не пропускають маршрутні таксі.

Згідно з графіком віялових відключень світла, електроенергію в будинки повинні подавати на 6 годин через 6 годин. Проте насправді його не дотримуються.

Напередодні в.о. начальника Керченських районних електромереж Есат Баталов повідомив, що недотримання графіка в районах міста обумовлене об'єктивними причинами. Зокрема вчора не було світла по вулиці Свердлова через те, що в морському порту розвантажували матеріали для будівництва моста, для чого знадобилося більше навантаження електрики. Заступник мера міста Володимир Ступников додав, що так буде й далі: "Графік є, але щогодини виникають якісь питання".

Нагадаємо, що Крим залишається без електроенергії з материка від 22 листопада, коли невідомі пошкодили всі чотири ЛЕП на півострів. Ремонтувати лінії не дають учасники громадянської блокади Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram