ГоловнаПолітика

Звільненого Паскала в Національній поліції замінить Вакуленко

Олександр Вакуленко зараз відповідає за слідство.

Звільненого Паскала в Національній поліції замінить Вакуленко
Хатия Деканоидзе
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла про долю свого звільненого заступника Василя Паскала і про те, хто сяде в його крісло.

Про це повідомляє телеканал новин "24".

"Василь Федорович Паскал, який написав рапорт на звільнення в неділю, не залишиться в системі Національної поліції", - розповіла вона.

Деканоїдзе також уточнила, хто замінить його в кримінальному блоці поліції.

"Щодо того, хто буде курирувати кримінальний блок, то зараз за нього відповідатиме мій інший заступник Олександр Вакуленко, який зараз відповідає за слідство, а далі подивимося", - зазначила вона.

Нагадаємо, 29 листопада Василь Паскал, якого напередодні призначили на посаду заступника голови Національної поліції, написав рапорт на звільнення.

Паскал, колишній заступник міністра внутрішніх справ, на початку листопада перейшов на посаду першого заступника голови Національної поліції - начальника кримінальної поліції.

Це призначення збурило хвилю протесту у зв'язку з тим, що Паскал обіймав керівні посади в МВС за часів Віктора Януковича. Із листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Паскал мав підпасти під люстрацію і не займати високих посад протягом 10 років.

Незважаючи на це, в грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ. Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

У МВС заявили, що Паскал не причетний до злочинів проти Майдану. Це було підтверджено Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram