ГоловнаПолітика

Україна виступає за збільшення постачання реверсного газу з ЄС

В ЄС стверджують, що Україна довела свою надійність як транзитер російського газу.

Україна виступає за збільшення постачання реверсного газу з країн Європейського Союзу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

"1 грудня в рамках робочого візиту до Брюсселя міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрівся з віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. Клімкін наголосив на необхідності подальшого збільшення реверсного постачання газу в Україну з території держав-членів ЄС і закликав Брюссель вжити заходів з метою якнайшвидшого відкриття великого реверсу зі Словаччини", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, Україна також закликала Єврокомісію активно протидіяти реалізації таких політично мотивованих проектів Росії, як "Північний потік-2".

Марош Шефчович наголосив на важливій ролі України у гарантуванні енергетичної безпеки Європи і підкреслив, що Україна довела свою надійність як країна-транзитер російського газу.

Сторони домовилися продовжити активну взаємодію для проведення глибоких структурних реформ газового сектору України та забезпечення його важливої транзитної ролі.

Нагадаємо, зараз російський газ коштує 227 доларів за тисячу кубометрів, але 25 листопада його закупівлі було зупинено, бо європейські партнери продають газ дешевше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram