ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РПЦ закликала боротися з сексуальною освітою в школах

На думку Чапліна, уроки статевого виховання пропагують сексуальні девіації і засновані на окультних тенденціях

РПЦ закликала боротися з сексуальною освітою в школах
Всеволод Чаплин

У Російській православній церкві (РПЦ) закликали боротися з організаціями, які пропагують програми статевого виховання у школах.

Про це заявив глава синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін, повідомляє "Интерфакс".

Священнослужитель назвав уроки статевого виховання такими, що розбещують, зазначивши, що вони націлені на руйнування моральності. На думку Чапліна, ці організації також підтримують ЛГБТ-спільноту, свободу абортів, ідею чайлдфрі, індустрію розпусти, а також різноманітність форм сім'ї та зоофілію.

"Відомо, що існують структури, які, спираючись на псевдонаукові твердження, а насправді на окультні тенденції, що з'явилися ще у 20-х - 30-х роках, вважають, що для обмеження зростання народонаселення потрібно максимально знизити роль у суспільстві традиційної сім'ї, зганьбити її, виставити її чимось застарілим, таким, що обмежує свободу", - пояснив Чаплін, підкресливши, що Росії треба не стримувати народжуваність, а, навпаки, стимулювати її зростання.

Протоєрей додав, що ці організації пов'язані із зарубіжними структурами.

У травні представники РПЦ на круглому столі у Громадській палаті РФ пропонували провести кардинальну реформу російської родини. Для цього пропонувалося відмовитися від сексуальної освіти в школі, пропагувати невинність і ранні шлюби, а також ввести у шкільну програму новий обов'язковий предмет "Велика сім'я".

Наприкінці 2014 року уповноважений з прав дитини РФ Павло Астахов заявив, що в російських школах ніколи не введуть предмет "статеве виховання". За повернення в російські школи уроків статевого виховання у 2013 році виступав міністр освіти і науки Дмитро Ліванов, проте вирішення питання відклали. Астахов тоді запропонував компенсувати уроки статевого виховання читанням класичної літератури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram