ГоловнаПолітика

"Самопоміч" відмовила Філатову в праві займати посаду мера

Партія послалася на юридичні моменти.

"Самопоміч" відмовила Філатову в праві займати посаду мера
Фото: Макс Требухов

Політрада "Самопомочі" оприлюднила офіційну позицію партії у зв'язку зі звинуваченнями з боку партії "Укроп" і мера Дніпропетровська Бориса Філатова.

Депутати від "Самопомочі" у п'ятницю при прийнятті Філатовим присяги мера влаштували демарш. Філатов назвав таку поведінку членів партії ганебною.

"Самопоміч" у своїй відповіді на закиди посилається на те, що Філатов не міг приймати присягу мера Дніпропетровська, оскільки згідно зі ст. 89 Закону "Про місцеві вибори" це можливо лише після офіційного припинення ним повноважень народного депутата.

На вчорашньому засіданні Верховної Ради постанова про позбавлення його депутатського мандату не набрала необхідної кількості голосів.

"Таким чином, пан Філатов не мав юридичних прав розпочинати виконання обов'язків міського голови", - сказано в повідомленні.

Політрада "Самопомочі" заявляє, що дніпропетровська фракція керувалася виключно юридичною процедурою, і така позиція жодним чином не визначає її ставлення до особи Бориса Філатова.

"Політичною позицією "Самопомочі" є партнерство з міським головою Дніпропетровська у розвитку громади. "Самопоміч" закликає не переводити технічну ситуацію, яка склалася, у протистояння політичних сил", - додали в партії.

Нагадаємо, нардепа Бориса Філатова було визнано переможцем виборів мера в Дніпропетровську 17 листопада. За нього проголосували 184 874 виборці. Його опонент - представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул - отримав підтримку 158 752 виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram