ГоловнаПолітика

Україна зібралася кооперуватися з турками і поляками в оновленні бронетехніки

Компанії ASELSAN і PSO спеціалізуються на військовій оптиці

Україна зібралася кооперуватися з турками і поляками в оновленні бронетехніки
Архив
Фото: Предоставлено Ольгой Голубевой

ДП "Київський бронетанковий завод", яке входить у держконцерн "Укрборонпром", провело з турецькою ASELSAN та польською PSO переговори щодо організації співробітництва.

Як повідомила прес-служба "Укроборонпрому", з турецькою компанією ASELSAN обговорили можливість використання елементів оптико-електронного прицільного комплексу, з польською PSO - технології виробництва та оснащення бронетанкової техніки оптичними пристроями.

Частина зустрічей була присвячена поставкам гідравлічних вузлів і агрегатів до БТР-3Е1.

ASELSAN - одна з провідних оборонних компаній Туреччини. Спеціалізується на виробництві оптико-електронного обладнання для всіх родів військ.

PSO - відомий європейський виробник оптико-електронних приладів для силових структур.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, наразі "Укроборонпром" і ASELSAN відпрацьовують можливість налагодження технологічного співробітництва в галузі виробництва оптико-електронного обладнання. На першому етапі базовою сферою співпраці розглядається бронетанкобудування.

Партнером з української сторони у проекті може виступити НВО "Фотоприлад" (Черкаси), що входить в "Укроборонпром". У перспективі можливе створення СП.

Раніше між ДП "Житомирський бронетанковий завод" і PSO було підписано рамковий договір про співпрацю в модернізації оптико-електронного обладнання для бронетехніки ВСУ. Документ передбачає передачу українській стороні польських технологій та комплектуючих для ремонту та модернізації оптико-електронних пристроїв бронетехніки, а також створення на базі ЖБТЗ сервісного центру з обслуговування модернізованої бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram