ГоловнаПолітика

Список претендентів на посаду антикорупційного прокурора скоротився до семи

Віктору Шокіну передадуть дві кандидатури.

Список претендентів на посаду антикорупційного прокурора скоротився до семи
Заседание комиссии по отбору антикоррупционного прокурора
Фото: gordonua.com

Конкурсна комісія визначила сімох кандидатів на посаду антикорупційного прокурора, з яких вирішила вибрати фінальну двійку претендентів. Хто з цих двох кандидатів очолить Антикорупційну прокуратуру, вирішить генпрокурор Віктор Шокін.

Як повідомляє "РБК-Україна", на початку засідання в п'ятницю члени комісії довго не могли узгодити порядок денний і саму схему визначення кандидатів. Зокрема члени конкурсної комісії не могли визначити, скількох кандидатів слід подати Шокіну - двох, трьох чи чотирьох.

У підсумку члени комісії одностайно ухвалили рішення обмежитися двома кандидатами. При цьому як аргумент називали мінімізацію ролі генпрокурора у призначенні.

Усього до останнього етапу співбесід допустили 15 осіб. За результатами співбесід члени комісії визначили 10 із них, які могли б претендувати на керівні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Водночас, за словами членів комісії, кандидати, які не потрапили в список на керівні посади, під час співбесід висловили бажання працювати в антикорупційній прокуратурі на інших посадах в управліннях.

Під час сьогоднішнього засідання в список для обговорення кандидатів на посаду голови прокуратури внесли сімох кандидатів. Це Максим Грищук, Роман Говда, Володимир Гулкевич, Анатолій Єжов, Олександр Новіков, Володимир Кривенко, Віталій Касько.

Поки що члени конкурсної комісії не змогли узгодити механізм обговорення обраних кандидатів і, зрештою, вирішили оголосити 20-хвилинну перерву в засіданні.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура буде працювати в спайці з Національним антикорупційним бюро. Разом вони повинні боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram