ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти голови Міжнародної шахової федерації

Кірсана Ілюмжинова звинуватили у підтримці Башара Асада.

США ввели санкції проти голови Міжнародної шахової федерації
Кирсан Илюмжинов
Фото: steer.ru

Міністерство фінансів США оголосило в середу про внесення до списку санкцій стосовно Сирії голови ФІДЕ (Міжнародна шахова федерація) росіянина Кірсана Ілюмжинова і банку "Русский Финансовый Альянс".

Вони фігурують серед чотирьох фізичних і шести юридичних осіб, яких внесено до списку.

У прес-релізі пояснюється, що Ілюмжинова "було внесено до списку сьогодні за матеріальну підтримку і за дії в інтересах сирійського уряду, Центробанку Сирії".

Мінфін США повідомляє, що Ілюмжинов - один з керівників також внесеного до списку санкцій банку "Русский Финансовый Альянс".

Сам Ілюмжинов заявив, що, незважаючи на введені проти нього санкції, планує приїхати в Нью-Йорк на шаховий матч, передає "Интерфакс".

"Я планую наступного тижня бути в США, де відбуватиметься матч за звання чемпіона світу з шахів серед чоловіків. Я буду в Нью-Йорку. Будемо там з’ясовувати", - сказав Ілюмжинов.

У списку з Кірсаном Ілюмжиновим опинилися російський бізнесмен сирійського походження Джордж Хасвані, а також один з керівників банку "Русский Финансовый Альянс" Мудалал Хурі, який також має російське громадянство.

Четвертою фізичною особою, що потрапила під санкції, виявився кіпріот Нікос Ніколау, котрий "має стосунок" до Мудалалу Хурі.

Шість юридичних осіб, що опинилися під санкціями США, такі: банк "Русский Финансовый Альянс", Ezegoo Investments LTD., Hesco Engineering & Construction CO, Hudsotrade Limited, Kremsont Commercial Inc. і Primax Business Consultants Limited.

Про особисту зустріч Ілюмжинова і президента Сирії Башара Асада повідомлялося в квітні 2012 року. Як заявляв тоді Ілюмжинов "Інтерфаксу", його зустріч з президентом Сирії тривала більш як три години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram