ГоловнаСвіт

Ердоган заявив про двох поранених уламками Су-24 турків

Президент Туреччини наголосив, що турецькі військові з'ясували приналежність літака тільки після того, як збили.

Ердоган заявив про двох поранених уламками Су-24 турків
Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Частину уламків фюзеляжа російського бомбардувальника Су-24, збитого 24 листопада турецькими винищувачами, виявили в Туреччині.

Про це заявив президент республіки Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє телеканал CNN.

"Деякі його частини впали на турецькій території і поранили двох громадян", - розповів президент.

Ердоган наголосив, що турецькі військові з'ясували приналежність літака тільки після того, як збили. Турецький лідер також зазначив, що в регіоні проживання сирійських туркменів, де завдавали ударів Повітряно-космічні сили (ПКС) Росії, немає бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" (ІД, ІДІЛ).

Він укотре заявив, що в ситуації зі збитим бомбардувальником Туреччина "захищала свої кордони і безпеку". Аналогічну думку Ердоган висловив у вівторок, 24 листопада, такої самої позиції дотримуються президент США Барак Обама й американські військові (США очолюють міжнародну коаліцію боротьби з ІД, у яку входить і Туреччина, але у Вашингтоні стверджують, що дії турецьких льотчиків проти російського Су-24 не є заходами в рамках коаліції).

24 листопада пара винищувачів ВПС Туреччини атакувала російський бомбардувальник Су-24М, який у результаті було збито ракетою "повітря-повітря". Анкара стверджувала, що два Су-24 вранці 24 листопада наблизилися до турецького повітряного простору. Згідно із заявою влади Туреччини, пілотів протягом п'яти хвилин 10 разів попереджали по каналу екстреного зв'язку. Літаки, зазначають в Анкарі, пробули в повітряному просторі Туреччини 17 секунд, у результаті один Су-24 покинув його, а другий був обстріляний винищувачем F-16. Загинув пілот, штурману вдалося врятуватися.

Нагадаємо, після початку російських авіабомбардувань у Сирії Туреччина кілька разів повідомляла, що російські літаки порушували її повітряний простір, і попередила, що збиватиме їх. 16 жовтня військові літаки Туреччини збили російський безпілотник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram